Blog

Nezaposlenost mladih

Nezaposlenost je prepoznata kao jedan od najvećih problema u Srbiji. Zato su mladi prinuđeni da traže posao van granica svoje zemlje. O ovome i drugim problemima nezaposlenosti mladih pričaćemo u ponedeljak, 13. novembra na Super radiju u emisiji "Ono što ne znaš o meni" sa početkom u 17 sati.

Ono što ne znaš o položaju mladih Romkinja i Roma u Nišu

Prema podacima UNICEF-a samo 6% dece iz romskih naselja od 3 do 5 godina pohađa vrtiće, u poređenju sa 82% dece iz najbogatijih domaćinstava. U Nišu nema romske dece u vrtićima, a obavezan pripremni predškolški program romska deca uglavnom pohađaju u okviru osnovnih škola koje gravitiraju romskim naseljima. Serijal emisija "Ono sto ne znas o … Continue reading Ono što ne znaš o položaju mladih Romkinja i Roma u Nišu

Ono što ne znaš o osobama sa hendikepom/invaliditetom

Serijal emisija "Ono sto ne znas o meni" je deo projekta „Uključivanje uživo“ koji sprovodi Beogradski centar za ljudska prava, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a uz pomoć krovnih organizacija udruženja koja rade sa mladima i za mlade – NAPOR (Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada), KOMS (Krovna organizacija mladih Srbije), Asocijacija kancelarija … Continue reading Ono što ne znaš o osobama sa hendikepom/invaliditetom

Život mladih sa invaliditetom/hendikepom

O životu osoba sa hendikepom/invaliditetom govoriće Slađana Petrović, defektološkinja, Nemanja Tadić, paraolimpijski plivač, dr Snežana Zdravković iz Savetovališta za rani razvoj Doma zdravlja Niš, Milan Janković, izvršni direktor Udruženaj studenata sa hendikepom (Beograd) i Svetlana Vučković, peripatošnjinja. Emisiju vode Katarina Miljković i Marija Milanović. Emisiju možete pratiti u ponedeljak od 17 sati na Facebook stranici.

Kakvu podršku u Srbiji mogu da očekuju osobe koje žive sa HIV virusom?

U trećem izdanju emisije "Ono sto ne znas o meni" bavili smo se životom osoba (posebno mladih ljudi) sa HIV virusom. Emisije su deo projekta „Uključivanje uživo“ koji sprovodi Beogradski centar za ljudska prava, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a uz pomoć krovnih organizacija udruženja koja rade sa mladima i za mlade – NAPOR … Continue reading Kakvu podršku u Srbiji mogu da očekuju osobe koje žive sa HIV virusom?

Da li bi ste se družili sa HIV+ osobom?

Kako izgleda život osobe sa HIV-om u Srbiji? Kakvu vrstu podrške (ne) dobijaju? Kakav je odnos zajednice prema ljudima iz ove osetljive grupe? U trećoj emisiji "Ono što ne znaš o meni", o ovoj temi govoriće Sandra Mančić (Udruženje Sunce), dr Čedomir Šagrić (Institut za javno zdravlje), Sava Serafimović (Psihološko savetovalište za mlade) i predstavnik … Continue reading Da li bi ste se družili sa HIV+ osobom?